Afdrukken

roermondse-boomstammetjes-puur

Maison Mooren’s Roermondse Boomstammetjes ® zijn natuurlijk de enige echte Roermondse Boomstammetjes; de bekende lekkernij uit Limburg.

De Roermondse boomstammetjes bestaan al sinds 1920. Toen kwam bakker Jeukendrup op het idee om chocolade, om te smelten tot wat nu bekend staat als Roermondse Boomstammetjes.

Tot ongeveer 1980 heeft deze bakkerij de Boomstammetjes verkocht, waarna het recept ervan werd overgekocht door Lei en Maddy Mooren.

Vanaf toen werden de echte Roermondse boomstammetjes, met hun kenmerkende truffelvulling, alleen nog maar verkocht in de chocoladewinkel van het echtpaar Lei en Maddy Mooren; Maison Mooren. Deze winkel bevond zich op de Schoenmakersstraat in Roermond. 

In 1996 stopte Maison Mooren met bestaan, vanwege het overlijden van Lei Mooren. Om te voorkomen dat de creatie samen met zijn meester heenging, want het recept was intussen al dusdanig veranderd, dat de familie Mooren met recht kon zeggen dat het hun chocolade was,  zocht  Maddy Mooren in 2008 contact met ’t Keesheukske.

roermondse-boomstammetjes

Samen hebben zij een gerenommeerd chocolatier  bereid gevonden (met een aan deze tijd aangepast uiterlijk en receptuur) de boomstammetjes exclusief voor ’t Keesheukske te maken.

’t Keesheukske is de officiële recepthouder van het recept van Lei Mooren en verkoopt ze nu dan ook in de varianten Puur en Melk onder de naam :

Maison Mooren’s Roermondse Boomstammetjes ®

 

De Melkchocolade Boomstammetjes zijn herkenbaar aan het wit met bruine etiket en de Pure Chocolade Boomstammetjes zijn herkenbaar aan het wit met blauwe etiket!

Volgens het originele recept, exclusief voor 't Keesheukske

Deze hoog gewaardeerde Roermondse chocolade specialiteit met zachte truffelvulling, die al meer dan 80 jaar bestaat, wordt volgens het originele recept van Lei Mooren van Maison Mooren in Melk en Puur exclusief bereid voor 't Keesheukske!

De Roermondse boomstammetjes worden vervaardigd met Tanzania Biolands Cacao.                                                                      Producten met Tanzania Biolands Cacao zijn IMO gecertificeerd dit houdt in : Bio-Organic + Fair Trade + 100% Traceability

 

Verkrijgbaarheid:

Maison Mooren's Roermondse Boomstammetjes® zijn verkrijgbaar in de volgende samenstellingen:

 
  • Per stuk
  • Per 2 stuks in luxe verpakking
  • Per 250 grams doosje
  • Per 375 grams doosje
  • Per 500 grams doosje

...en nu ook verkrijgbaar het originele ROERMONDJE !

Het "Roermondje" is een heuse bonbon in de vorm van een mondje, met een fluweelzachte vulling. Uiteraard met een zoete touch, want zo hoort een kus te zijn.

Roermondjes          Roermondje1