Verse

Salades & Foie Royale

Overheerlijke

Salade voor brood of toast.

De rivierkreeftjes salade, onze onbetwiste topper onder de salades. Bij 't Keesheukske vindt u een wisselend assortiment met salade maar in ieder geval :

Rivierkreeftjes Salade

Eier salade

Huzarensalade

& seizoensgebonden salades zoals:

zalm, tonijn, asperge, mozzarella, sellerie.

Foie Royale Diervriendelijk

Bij 't Keesheukse kunt u ook terecht voor diervriendelijke eendenlever of ganzenlever. De dieren leven op de boerderij en worden op natuurlijke wijze gevoederd. We verkopen de Foie Royale in verpakkingen met een inhoud van circa 65 gram.
Bezoek foie royale
Foie Royale

Gans & Eend

Foie Royale is de eerste ethisch verantwoorde, diervriendelijk en duurzame block foie van gans en eend, gemaakt van niet vervette levers en het dier-eigen vet. Foie Royale is ontwikkeld om een ethisch alternatief te creëren voor de traditionele foie gras. Het doel is een product te vervaardigen gemaakt van gezonde eenden- en ganzenlevers die geen dwangvoeding zijn ondergaan. Ze zijn er in geslaagd block Foie Royale te produceren met dezelfde karakteristieken als de traditionele block foie gras. De scharreldieren hebben een vrije uitloop zonder omheining, worden niet onderworpen aan vleugels kortwieken en snavels kappen, hun voeding nemen ze vrijwillig, dwangvoeding is bij Duitse wet verboden.

Het procedé van Foie Royale bestaat eruit dat na de slacht het dier-eigen vet onder zeer hoge druk in de levers wordt geperst. Hierdoor versmelt deze samen en is het product identiek aan authentieke foie gras. Foie Royale ziet eruit als foie gras block, smaakt hetzelfde en bevat dezelfde bestanddelen: vet en lever. De natuurlijke lever, klein en donker rood wordt re-engineered, gepasteuriseerd en verpakt, en is ontwikkeld door DIL, Deutsches Instituts für Lebensmitteltechnik in Quackenbruck. Zo wordt uiteindelijk een prachtig product geproduceerd dat hetzelfde is qua textuur, structuur, kleur en smeltend gedrag. Door het dubbele conserveringsproces heeft Foie Royale het voordeel dat het een minimale houdbaarheid heeft van 1 jaar na productie.

Foie Royale block is gepasteuriseerd tijdens het productieproces, zodoende kan het gelijk geconsumeerd worden, maar Foie Royale kan ook verder bewerkt worden, verwarmd, gebakken, of gepocheerd. Tevens kan het verwerkt worden in verschillende vormen waaronder ijs, boter, terrines, saus of chocolade.

 

Aantal
Besteleenheid
Totaal
€22,60
Maak een keuze

Item toegevoegd